Kulcsi DunaKosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Az Angyalkürtős fő tevékenysége a kürtőskalács készítés fesztiválokon, vásárokon, céges rendezvényeken. Több, mint 20 éve vagyunk jelen a piacon. Az elmúlt 5 éveben nem csak kürtőskalácsot, hanem egyéb édes és sós süteményeket is készítünk rendelésre, szülinapokra, családi és céges rendezvényekre. ... (tovább)
Gazdaságunk a Jászság északkeleti szegletében, Heves vármegye határán, Jászszentandráson található. 2013 óta műveljük a környező szántókat, 2015-től pedig kizárólag az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint termelünk. Hiszünk abban, hogy csak az egészséges, élő talaj képes valódi tápértékkel bír ... (tovább)
Bencze Tamás vagyok.  7 éve foglalkozom édesburgonyával, amivel szinte egész évben tudok szolgálni. Szezonálisan, kis mennyiségben egyéb zöldség, gyümölcs is megfordulhat a kínálatomban. Családi gazdaságunk legnagyobb mennyiségben előállított terméke a bio minősítésű nemes bodza. Közel 25 éves tapas ... (tovább)
Tanyánk Kulcs külterületén helyezkedik el, Budapesttől 60 km-re. Kisebb erdő, szántóföldek és legelők környékezik. Közel s, távol nincsenek szomszédok.  A több, mint 3 hektárnyi területen  kecskék, tehenek és 150 tyúk él boldogan. Igyekszünk ökológiai szemléletben gazdálkodni így az állatok tartása ... (tovább)
A BB Manufact egy életérzés, melynek családunk a mozgatórugója. Családi gazdaságunkban megtermelt zöldségeinket, gyümölcseinket dolgozzuk fel. Kézműves termékeinket szívvel-lélekkel készítjük, hogy ízélményt adjunk, emlékeket ébresszünk. Ivólevek, lekvárok, aszalványok, fűszersók, kézműves fa-textil ... (tovább)
Pats-Belső Viola vagyok, Rácalmáson élek, de a vállalkozásom székhelye Dunaújvárosban található. 2019 óta fűzök gyöngyöt: először szilikongyöngyökből készítettem babáknak cumiláncokat, rágcsaláncokat, a felnőtteknek kulcstartókat és autó tükör díszeket. 2020 óta ehhez hozzájött az ásványgyöngyökből ... (tovább)
2023-ban váltottam ki az őstermelő és kistermelő engedélyem, hogy a kertemben vegyszermentesen megtermelt gyógynövényekből szárítmányokat, a bogyós gyümölcsökből sült teát készíthessek.  Kertészkedés, kezdetek: 2016-ban vásároltuk meg férjemmel a telkünket Adonyban, azzal a céllal, hogy itt építjük ... (tovább)
Tisztelt Kosár Közösség! Kovácsné Brigitta vagyok! Szeretnék az Önök kosárközösségébe regisztrálni, mint őstermelő! Röviden szeretnék bemutatkozni. Az egész életemet végigkísérték az állatok, azok tartása, nevelése, szeretete! Ezt a képességet egész családom képviselte, már a nagyapám mellett is ot ... (tovább)
Kedves Levendula Kedvelők! A kertészeti egyetemen végeztem gyógynövény szakon, és a levendula iránti szenvedélyem már az egyetemi évek alatt kialakult. Szakdolgozatomat a francia levendula törzsek összehasonlításáról írtam, ami nemcsak a tanulmányaimnak volt fontos része, hanem a saját vállalkozáso ... (tovább)
2012 óta készítek kézműves csokoládékat, melyekkel 2018-óta több nemzetközi versenyen is indultam. Jelenleg összesen 33 díjazott termékem van. A munkám a hobbim. Kóstoljátok kedvetekre, mert az igazi csokoládé élmény itt kezdődik!
Családi Gazdaságunk Alsószentivánon működik, 3 generáció együttműködéseként. Zöldségek termesztésével, illetve elsődleges feldolgozásával foglalkozunk. 2022-ben az alábbi növényeket termesztettük: görögdinnye, sárgadinnye, csemegekukorica, burgonya, édesburgonya (batáta), sütőtök, fűszerpaprika. Fel ... (tovább)
Biodinamikus mikro borászat és szőlőskert Szekszárdon Szőlőskertünk... Mikrogazdaságként, összesen kb 1,3 ha borszőlő termő területen gazdálkodunk. Szerintünk Szekszárd legszebb helyein!  Családunkkal és minimális külső segítséggel műveljük szőlőinket, a természettel összhangban. A metszés és zöl ... (tovább)
Közel 30 éve foglalkozunk gyümölcs- és zöldségtermesztéssel. Kertészetünk egy családi vállalkozás, melyet Dunaföldváron működtetünk. A gyümölcstermesztést illetően 15 hektáros almakertészetünk van, ahol 7 fajta almát termesztünk. Ezen felül van néhány szezonális almafajtánk is. Késő ősszel az almabe ... (tovább)
Saját magunk által termesztett chilipaprikát, paradicsomot és egyéb zöldség-gyümölcsféléket dolgozunk fel. Ezekből chiliszószokat, csípős lekvárokat, csípős savanyúságot készítünk. Mindenféle erősségi szint megtalálható a palettánkon, rengeteg ízzel kombinálva.
Kedves Látogató! A környezettudatos élelmiszer tárolás jegyében készítem termékeimet. Ahogy egyre fontosabb lett számomra a felesleges csomagolóanyag mellőzése, elkezdtem többször használható vászon tárolókat varrni. Ezeket kínálom megvételre.
Flamó Glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes étterem vagyunk. Ételeink garantáltan mentes alapanyagokból készülnek, dietetikus ellenőrzésével. Nálunk nincs keresztszennyeződés, hiszen konyhánkba nem kerül be glutént, tejet tartalmazó alapanyag. Pékáruinkat mi magunk készítjük. Az ételeinkhez felhas ... (tovább)
Isóné Gyulaházi Hajnalka, szörp főző kétgyermekes anyuka vagyok. 2019-ben ültettük az első 100 tő levendulánkat, mára már 1500 tövet számlálunk kertünkben. Ezenkívül egyéb gyógy- és fűszernövényekkel is gyarapodtunk, mint például menta, zsálya, rozmaring, melyekből különféle szörpöket készítünk,lekv ... (tovább)
Apostagon zöldség termesztéssel foglalkozom hosszú évek óta. Célom a jó minöségű és friss zöldségek forgalmazása. Legfőképpen sárgarépát és petrezselyemgyökeret termelek. Tavasszal zöldspárgát is szállítok a kosár közösségbe. Többféle zöldséggel is szívesen próbálkozom: retek, cékla, vörös-és fehér ... (tovább)
Családi gazdaságunk fő profilja a szántóföldi növénytermesztés, kisebb volumen a gyümölcstermesztés,de tartunk állatokat is. Adta magát a lehetőség, hogy ha itt dunaföldvár határában, meg tudjuk termelni a szükséges takarmányt, akkor nem csak a takarmány feletetéséig visszük el a folyamatot, hanem a ... (tovább)
Egy kis tanya volt az álmom,sok állattal. Kivonulás az addigi zaklatott,hangos városi életből, amit nehezen viseltem el. Kecskékkel kezdtem foglalkozni,de már a kezdetektől tervben voltak a Jersey tehenek is. Először két tehénnel kezdtem, Óceán és Nubia 2013-ban kerültek hozzám.Tulajdonképpen ők vol ... (tovább)
Kedves Vásárló ! Több éve készítek lekvárokat, a tavaszi gyümölcsöktől az őszi termésekig sok féle ízben, melyek a saját kertemben teremnek. Eleinte saját részre készítettem, de szívesen ajándékoztam is belőle, négy éve eladásra is készítem. Számomra ez az elfoglaltság, nem munka.                  ... (tovább)
A Kertemből az asztalodra megálmodója vagyok. Családi gazdaságunk Szeremlén (Bács-vm) található. Gyerek korom óta fűszerpaprika, idény zöldségek termesztésével, szárnyasokkal foglalkozunk. Gazdaságunkat egy évvel ezelőtt vettem át szüleimtől, akik mai napig erős támaszaim és ott vannak mellettem. Az ... (tovább)
Kása Gabriella vagyok és a férjemmel Kása Györggyel már több, mint 10 éve vásároltuk Nagyvenyim külterületén a közel egy hektár földterületet, melyen kezdettől fogva ökológiai gazdálkodást folytatunk. Biodinamikus, permakultúrás módszerekből kialakult gazdálkodási módot alkalmazzuk, a természet ritm ... (tovább)
Bő 10 éve foglalkozom zöldség és fűszernövény termesztéssel feleségemmel együtt, Dunavecse környékén. Először a Nagybanira termeltünk, pár éve a dunaújvárosi kispiacon értékesítünk, termelői áron. Számunkra fontos a vevőink megelégedettsége. Igény szerint bővítettük kínálatunkat, most 10-15 féle fűs ... (tovább)
Kökény Tamás vagyok és Dunatetétlenen gazdálkodom. Fő profilnak a Zöldség és Gyümölcs termesztést mondanám(csak hogy párat említsek: vörös,lila és fokhagyma, 3-4 féle sütőtök, dísz és halloweent tök, chili paprika, mák, minősített Bio bodza...) és ezek feldolgozott termékeit. ... (tovább)
Fejes Alexandra vagyok, kézműves gyertya és lakásdekor készítő. Az általam készített dekorációk mindegyike aprólékosan kidolgozott, prémium minőségű, kézműves termék, melyek nagy gondossággal és szeretettel készülnek. A "Magic light " koncepciója, a gyertya iránti szenvedélyből, az egészséges termék ... (tovább)
Családi gazdaságként dolgozunk Alsószentivánon 48,5 ha területű gyümölcsösben. Termelünk almát (Golden és Idared fajtákat), cseresznyét, cigánymeggyet, bodzát, diót és szőlőt. 2022-ben elnyertük a Magyarország Legszebb Gyümölcstermesztő Birtoka díjat, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Fontos számunkra ... (tovább)
Kedves Kulcsi Duna Kosár Közössége! Sebestyén Gabriella vagyok a Móricz Ökogazdaság - Fruits Spirit Kft ügyvezetője. Jelenleg fiaimmal Attilával és Bencével  együtt egy közel 40 ha-os területen gazdálkodunk, hivatalosan is - a Biokontroll Hungária /Öko-HU-01/ által ellenőrzött keretek között - bio ... (tovább)
2017-től a családom segítségével elkezdtem a házi savanyúság, lekvár készítését, mivel így tudom, hogy mi miből készül, ezért másnak is csak ajánlani tudom a termékeimet. Mindent mi termelünk meg amit feldolgozunk. Környékbeli kézműves vásárokon nagy sikert aratnak, egyre több a visszatérő vásárlóm, ... (tovább)
Kovács Krisztina vagyok, a végzettségem állattenyésztő mérnök. Én azt szoktam mondani, hogy elfajzottam mert a családban senki még csak a közelében sincs az állattenyésztésnek. Már az egyetem alatt is tartottunk apával állatokat, birkákat. Az egyetem után először tejelő birkáink voltak, majd megisme ... (tovább)
A dunaújvárosi levendulás mesekert tulajdonosaként vallom, hogy a levendula nem pusztán egy illatos lila gyógynövény, hanem felfedezésre váró VILÁG! Felülmúlhatatlan érzés beszívni mámorító illatát, gyönyörködni a 2500 tő látványában és közben minden gondunkat elfelejteni. Lavandula angustifolia, az ... (tovább)
Bándity Réka vagyok, biológus. Mindig is lenyűgözött a természet sokszínűsége és apró, mégis összetett részletei. Már gyermekkoromban éreztem, hogy az élővilág megismerése és tisztelete végigkíséri majd életemet. Ez a kíváncsiság a gyógynövények világába vezetett, ahol különösen a Rozmaring ragadta ... (tovább)
Termékeink 100 % natur környezettudatos szemléletünk és életmódunk köré épültek. Nagy tisztaságú növényi zsírokból olajokból készülnek. Színezéket illatanyagokat egyéb káros anyagokat nem használunk. Hagyományos főzött eljárással, a lehető legkevesebb összetevőből, készülnek kozmetikumaink. Terméke ... (tovább)
Apostagon családi gazdaságunkban törekszünk a vegyszermentes növénytermesztésre. Csemege szőlőből nagy és különleges fajtaválasztékkal rendelkezünk, de a hagyományos gyümölcsök és zöldségek is megtalálhatóak a gazdaságunkban.
Mandalákat és egyedi, kézzel festett tárgyakat készítek pontozó technikával. 2021. júniusában kezdtem el foglalkozni pontozott mandalák készítésével a munkám mellett. A festés folyamata egy meditációs állapotot idéz elő, az elkészült mandala pedig térharmonizáló hatással van ránk és környezetünkre.  ... (tovább)