- Bébi batáta 5 kg-os raschel zsákba csomagolva - Gumóméret: ~50-200g - Sárga húsú , barna héjú batáta - "Magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják." - A cukorbetegeken kívül, ideális a kisgyermekek hozzátáplálásában, valamint bármely korosztály számára könnyen beépíthető diétás, illetve normál étrendbe is! - Megnevezése ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának! - Változatosan elkészíthető: felhasználható köretnek, grillezhető, süthető, főzhető, de akár sütemény is készíthető belőle.
A csomag 125 g, vegyszermentes termesztett, frissen szedett bébi spenótlevelet tartalmaz.
- Kanadai típusú, édes, sárga héjú, sárga húsú sütőtök. - Méret: 0,5kg-0,9 között, átlagban 0,7kg - "A sütőtök magas karotintartalommal (3,8 mg/100 g), C-vitamin-tartalommal (30 mg/100 g) rendelkezik, ezen felül jelentős kalcium- és foszforforrás." - "A sütőtököt gyakran fogyasztják sütve, krémleves formájában, de sütemény alapanyagaként is. Magját pörkölve fogyasztják, vagy prosztata kezelésére való, étolaj nyerhető belőle." A csomag 3 db tököt tartalmaz, összesen kb. 2,5 kg!
100g Belga étcsokoládé pasztilla, házi csokoládés sütemények készítséhez. Vagy csak nasinak! Étcsokoládénk: tej és gluténmentes Összetevők: belga étcsokoládé 60% [kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin; természetes vanília aroma], Fehércsokoládénk: gluténmentes Összetevők: Belga fehércsokoládé [cukor, kakaóvaj, zsíros tejpor, emulgeálószer: szójalecitin; természetes vanília] Tejcsokoládénk: gluténmentes Összetevők: Belga tejcsokoládé [cukor, kakaóvaj, zsíros tejpor, kakaómassza, emulgeálószer: szójalecitin; természetes vanília],
Az alakorbúza az egyik legrégebb óta termesztett növény, dél-törökországi leletek szerint feltehetőleg több, mint 10 000 éve háziasították. Ötzi, a jégember is fogyasztotta. Ez az ősi gabonaféle képezte az emberiség élelmiszerellátásának alapját. Itthon a 19. századig termesztették, véglegesen csak a nagyüzemi birtokok kialakulásával szorult ki a termesztésből. Az alakorból készült liszt jellegzetes, halványsárgás színezetű, amelyet a magas karotinoid (lutein) tartalmának köszönhet. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is.
Az alakorbúza az egyik legrégebb óta termesztett növény, dél-törökországi leletek szerint feltehetőleg több, mint 10 000 éve háziasították. Ötzi, a jégember is fogyasztotta. Ez az ősi gabonaféle képezte az emberiség élelmiszerellátásának alapját. Itthon a 19. századig termesztették, véglegesen csak a nagyüzemi birtokok kialakulásával szorult ki a termesztésből. Az alakorból készült liszt jellegzetes, halványsárgás színezetű, amelyet magas karotinoid (lutein) tartalmának köszönhet. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. A teljes kiőrlésű lisztjeink a mag minden részét tartalmazzák, nem csak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is, így ez a fajta liszt számít tápanyagokban és rostokban a leggazdagabbnak. Kenyér és egyéb pékáru készítéséhez ajánljuk, önmagában vagy más lisztekkel keverve.
A hidegen sajtolás lényege, hogy a préselés közben sem a mag, sem az így előállított olaj hőmérséklete nem haladja meg a 40 ℃-ot. Az ilyen eljárással készült olajokban, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, épségben megmaradnak a vitaminok, ásványianyagok és az omega-zsírsavak. A hidegen sajtolt napraforgó olaj bővelkedik E és C vitaminban valamint gazdag antioxidánsokban (karotinoid), ami jótékony hatással bír a haj és a körmök állapotára. Továbbá a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a koleszterin szintet is. Az előállítás során nem használunk oldószereket, sem egyéb kémiai szereket, csakis mechanikus szűrést alkalmazunk, hogy tisztává varázsoljuk olajainkat. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pácoláshoz vagy akár önthetjük a salátánkra is. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
A hidegen sajtolás lényege, hogy a préselés közben sem a mag, sem az így előállított olaj hőmérséklete nem haladja meg a 40 ℃-ot. Az ilyen eljárással készült olajokban, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, épségben megmaradnak a vitaminok, ásványianyagok és az omega-zsírsavak. A hidegen sajtolt napraforgó olaj bővelkedik E és C vitaminban valamint gazdag antioxidánsokban (karotinoid), ami jótékony hatással bír a haj és a körmök állapotára. Továbbá a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a koleszterin szintet is. Az előállítás során nem használunk oldószereket, sem egyéb kémiai szereket, csakis mechanikus szűrést alkalmazunk, hogy tisztává varázsoljuk olajainkat. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pácoláshoz vagy akár önthetjük a salátánkra is. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
Tésztáink ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó tönkölybúzából készülnek, hagyományos eljárással. A tönköly ősi gabonaként nemcsak tápláló, de jellegzetes, enyhén diós ízével különleges karaktert is ad az ételeknek. A teljes kiőrlésű tönkölytészta a gabonaszem minden részét tartalmazza – a korpát, a csírát és a magbelsőt –, így magas rost-, ásványianyag- és fehérjetartalommal rendelkezik. Miért válaszd? Ősi gabonából készült – a tönkölybúza egy évezredek óta ismert fajta, amely csak enyhe nemesítésen esett át, így megőrizte természetes beltartalmi értékeit. Magas rosttartalom – segíti az emésztést, támogatja a bélflóra egészségét és hozzájárul a hosszabb telítettségérzethez. Több fehérje, kevesebb glutén – a modern búzához képest magasabb a fehérjetartalma, de a gluténszerkezete enyhébb, könnyebben emészthető. Stabilabb vércukorszint – alacsonyabb glikémiás indexének köszönhetően kevésbé emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Tápanyagban gazdag – természetes forrása a B-vitaminoknak, vasnak, magnéziumnak és cinknek. Jellegzetes, enyhén diós íz – különleges karaktert ad a legegyszerűbb tésztás fogásoknak is. Mentes minden feleslegestől – nincs benne adalékanyag, tartósítószer vagy mesterséges összetevő. Tojásmentes száraztészta. Összetevők: Bio tönkölybúzaliszt, víz. Tárolás: Fénytől védett, száraz helyen. Minőségét megőrzi: Bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 2 évig. Családi gazdaságunkat a Bio Garancia Kft. tanúsítja.
Tésztáink ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó tönkölybúzából készülnek, hagyományos eljárással. A tönköly ősi gabonaként nemcsak tápláló, de jellegzetes, enyhén diós ízével különleges karaktert is ad az ételeknek. A teljes kiőrlésű tönkölytészta a gabonaszem minden részét tartalmazza – a korpát, a csírát és a magbelsőt –, így magas rost-, ásványianyag- és fehérjetartalommal rendelkezik. Miért válaszd? Ősi gabonából készült – a tönkölybúza egy évezredek óta ismert fajta, amely csak enyhe nemesítésen esett át, így megőrizte természetes beltartalmi értékeit. Magas rosttartalom – segíti az emésztést, támogatja a bélflóra egészségét és hozzájárul a hosszabb telítettségérzethez. Több fehérje, kevesebb glutén – a modern búzához képest magasabb a fehérjetartalma, de a gluténszerkezete enyhébb, könnyebben emészthető. Stabilabb vércukorszint – alacsonyabb glikémiás indexének köszönhetően kevésbé emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Tápanyagban gazdag – természetes forrása a B-vitaminoknak, vasnak, magnéziumnak és cinknek. Jellegzetes, enyhén diós íz – különleges karaktert ad a legegyszerűbb tésztás fogásoknak is. Mentes minden feleslegestől – nincs benne adalékanyag, tartósítószer vagy mesterséges összetevő. Tojásmentes száraztészta. Összetevők: Bio tönkölybúzaliszt, víz. Tárolás: Fénytől védett, száraz helyen. Minőségét megőrzi: Bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 2 évig. Családi gazdaságunkat a Bio Garancia Kft. tanúsítja.
Tésztáink ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó tönkölybúzából készülnek, hagyományos eljárással. A tönköly ősi gabonaként nemcsak tápláló, de jellegzetes, enyhén diós ízével különleges karaktert is ad az ételeknek. A teljes kiőrlésű tönkölytészta a gabonaszem minden részét tartalmazza – a korpát, a csírát és a magbelsőt –, így magas rost-, ásványianyag- és fehérjetartalommal rendelkezik. Miért válaszd? Ősi gabonából készült – a tönkölybúza egy évezredek óta ismert fajta, amely csak enyhe nemesítésen esett át, így megőrizte természetes beltartalmi értékeit. Magas rosttartalom – segíti az emésztést, támogatja a bélflóra egészségét és hozzájárul a hosszabb telítettségérzethez. Több fehérje, kevesebb glutén – a modern búzához képest magasabb a fehérjetartalma, de a gluténszerkezete enyhébb, könnyebben emészthető. Stabilabb vércukorszint – alacsonyabb glikémiás indexének köszönhetően kevésbé emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Tápanyagban gazdag – természetes forrása a B-vitaminoknak, vasnak, magnéziumnak és cinknek. Jellegzetes, enyhén diós íz – különleges karaktert ad a legegyszerűbb tésztás fogásoknak is. Mentes minden feleslegestől – nincs benne adalékanyag, tartósítószer vagy mesterséges összetevő. Tojásmentes száraztészta. Összetevők: Bio tönkölybúzaliszt, víz. Tárolás: Fénytől védett, száraz helyen. Minőségét megőrzi: Bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 2 évig. Családi gazdaságunkat a Bio Garancia Kft. tanúsítja.
A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag tanúsított ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.