Tokaszalonna A sertés álla alatt lévő zsíros szalonna. Hagyományos módszerrel készül: A friss húst három hétre sóra tesszük, és utána száraz fűrészporral/forgáccsal három napig füstön tartjuk. Így nyeri el végső ízét, és tartósságát. Saját magunk tenyésztjük a sertéseket Dunaföldváron, és mi termeljük meg a takarmányt is Dunaföldvár határában. Igyekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal kerüljenek a termékeink, a fogyasztók asztalára. A csomagolásnál nem lehetséges pontos kg-ot porciózni, ezért az átvételkor előfordulhatnak minimális eltérések a rendelt mennyiséghez képest.
Jellegzetes íze, színe és illata is különlegessé teszi, Teljes mértékben helyettesítheti a hagyományos kenyérliszteket. A tökmag legfontosabb tulajdonságai: gazdag tápanyagban, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, koleszterinmentes,lassítja az érelmeszesedést, vitaminokban gazdag, vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatású. A tökmagban lévő zsírban oldódó vitaminok közül elsősorban az E vitamint említhetjük, de az Alpha-, Béta-tocophero-l és szeléntartalma is fontos, mert ezek több betegség megelőzésében segédkeznek. A tökmag ásványi anyagokban isrendkívül gazdag. Ezáltal csökkenti a koleszterinszintet, növeli a szellemi teljesítőképességet, gátolja az érelmeszesedést. Csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, alkalmas a húgyutak fertõtlenítésére.
A parenyica sajt egy gyúrt sajt. Ennél a sajtnál először csinálunk egy alap sajtot, amit szobahőmérsékleten pontosan 5.2 pH-ig savanyítunk. Ekkor tudjuk a legszebben nyújtani és formázni a sajtot. Kinyújtjuk a parenyica sajtot, majd megtöltjük az általunk készített körözöttel vagy sajtkrémmel. A sonkával vagy kolbásszal töltött parenyicákhoz a hentes árut egy családi gazdaságból hozzuk. A szilva lekváros ordakrémmel töltött parenyica egy igen különleges ízvilágot hoz el nekünk. Ezzel töltjük meg a parenyica alapot majd tekerjük fel. Hozzávetőlegesen 200gramm egy darab parenyica. Az ár a súlyméres után változhat!
Tömött kacsáim gyönyörű, kerek átlagban 5 kg-os súllyal rendelkeznek! Májuk átlagban 70 dkg! A terméket pontos súlymérést követően kell fizetni!
Töpörtyű 50 dkg/csomag A sertés zsírszalonnájának kisütéséből keletkezik a zsír, és a töpörtyű. Saját magunk tenyésztjük a sertéseket Dunaföldváron, és mi termeljük meg a takarmányt is Dunaföldvár határában. Igyekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal kerüljenek a termékeink, a fogyasztók asztalára. A csomagolásnál nem lehetséges pontos kg-ot porciózni, ezért az átvételkor előfordulhatnak minimális eltérések a rendelt mennyiséghez képest.
✔︎Saját bio Kékfrankos és Cabernet Franc szőlőből ✔︎Erjedését követően került a törköly feldolgozásra, így nem keletkezett hulladék ✔︎40%-os alkoholtartalom ✔︎Készítette: Brill Pálinkaház Kft. ✔︎2024-es évjárat ♻️ Palackokat visszavárjuk, újratöltjük Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! www.facebook.com/diofasibiobirtok www.instagram.com/diofasibiobirtok
A túrónk a hagyományos módon készítjük. Kultúra segítségével megaltatjuk a tejet, majd alacsony hőfokon kifőzzük a túrót. Az alvadékot hagyjuk kicsöpögni. Nem mossuk ki a savót a túróból.