Sertéseink saját állományomból kerülnek feldolgozásra! Kukoricán, szotyolán és árpán nevelkednek, ezeket dercésre darálva keverve kapják, ami alkalmanként takarmány borsóval is kiegészül. Nyáron sok csalánt esznek, ami vitaminban dús! Hagyományos módon készítünk mindent, a disznót perzseljük, így a bőre nem keményedik meg! A sertés szétbontása után a húsok egy nagy sózókádba kerülnek, ahol konyhasóval, alaposan bedörzsöljük, illetve minimum 2 hétig forgatjuk! Ezután 1 éjszakát hideg vízben tesszük, hogy a felesleges só ki tudjon ázni, majd felfüzzük, ami után mehet is a füstölőbe! A füstölést követően a raktárba kerül, ahol hűvös, levegős, napfénytől védett helyen érik tovább, míg el nem éri a kitűnő minőséget! Termékeink mindegyike, csakis természetes úton és eljárással készül, semmilyen tartósítószert vagy ízfokozót, színezéket nem tartalmaz! A terméket pontos súlymérést követően kell fizetni!
A lekvár otelló szőlőből készült, amely saját gazdaságunkban temett. A termék hozzáadott cukrot és tartósítót nem tartalmaz. Összetevők: otelló szőlő Töltő tömege: 200 g A termesztés során kizárólag biológiai növényvédelmet alkalmaztunk.
A szörp saját gazdaságunkban termett otelló szőlőből készült. Javasolt higítás 7-10 szeres. Összetevők: otelló szőlő, cukor, citromsav Tartósítószert nem tartalmaz, ezért felbontás után hűtést igényel! Kiszerelés: 720 ml/ nettó 650 ml A termesztés során kizárólag biológiai növényvédelmet alkalmaztunk!
Saját gazdaságunkban termesztett csemegeszőlőből. Tartósítót, ízfokozót, cukrot nem tartalmaz. Hőkezeléssel tartósított. 3l-es csomagban.
Szeretnénk kedveskedni a sok tejet rendelőknk és a környezetnek is a két literes palackokkal. A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze. A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne. Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki. A tej zsìrtartalma 3,9 % A tej eltarthatòsàga 5 nap. A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik. Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Forrás: hvg.hu
A pasztörizàlt tejet egy szeparàtor segìtsègèvel fölözzük. Ez a tej ìgy kevesebb tejzsírt tartalmaz. Zsìrtartma 1,9 % Eltarthatósàga 5 nap.
A teljes tejet pasztörizálás után laktáz enzimmel kezeljük, így 24 óra elteltével a laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Eltarthatóság 5 nap
A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze. A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne. Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki. A tej zsìrtartalma 3,9 % A tej eltarthatòsàga 5 nap. A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik. Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Forrás: hvg.hu
A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is. A tejföl készítése is időt kíván. Kb 5 nap szükséges a megfelelő krémesség eléréséhez. Kérlek emiatt vasárnap reggelig legkésőbb jelezd ha szeretnél tejfölt vásárolni! Köszönjük!
Saját nevelésű sertés zsírszalonnából, frissen sütve Min. rendelés 200 g. A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni.
Saját sütésű tepertőből, házi receptúra szerint készül. Az árat súlymérés alapján számítjuk! 1 adag tartalma 200 g között van.